Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-08@01:00:53 GMT

نسخه تلویزیونی ایران برگر شکست خورد

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۱۴۵۶۲

جوان: با وجود هیاهوهای زیادی که پیش از پخش سریال علی‌البدل درباره داستان و محتوای این سریال به وجود آمده و گفته می‌شد در آستانه انتخابات تلویزیون سراغ سریالی سیاسی رفته است...

با وجود هیاهوهای زیادی که پیش از پخش سریال علی‌البدل درباره داستان و محتوای این سریال به وجود آمده و گفته می‌شد در آستانه انتخابات تلویزیون سراغ سریالی سیاسی رفته است، «علی‌البدل» با داستانی ازهم‌گسیخته و بی‌رمق از تلویزیون پخش شد تا همه فضاسازی‌های قبلی را پوچ کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوشنبه شب قسمت آخر مجموعه تلویزیونی «علی‌البدل» از شبکه اول سیما پخش شد و پرونده نمایش سریالی که گفته می‌شد در آن رگه‌های سیاسی وجود دارد، بسته شد؛ مجموعه‌ای که ابتدا قرار بود در ماه رمضان سال 95 پخش شود ولی در زمان مقرر سریال آماده نشد و به نوروز 96 رسید.

    

علی البدل میراث‌دار یک قصه کهنه

روستایی‌هایی که نمی‌توانند با تحولات اجتماعی کنار بیایند و همین ناتوانی‌شان در درک و همراهی با تغییرات باعث داستان‌های خنده‌داری می‌شود؛ این خط داستانی کوتاه حداقل بیش از نیم قرن است که به انحای مختلف در تلویزیون و سینمای ایران دیده می‌شود. اصل ماجرا هم به سال‌های بعد از اجرای طرح موسوم به انقلاب سفید در دوره پهلوی بازمی‌گردد که با فشار برای مهاجرت روستاییان به شهر، «روستایی» و «دهاتی» به عنوان واژه‌های تحقیرکننده معادل نفهم و عقب افتاده به کار برده می‌شد.

این نوع روایت را می‌توان در فیلم سینمایی «ایران‌برگر» مشاهده کرد که در ناکجا آبادی در غرب ایران رخ می‌دهد و جامعه سنتی و عقب‌افتاده یک روستا که دارای دو خان متمول است، در برابر ورود مردم‌سالاری و انتخابات مقاومت می‌کند و سعی در انحراف آن به سمت قدرت‌های سنتی روستا و حفظ روابط قدیمی ارباب رعیتی دارد.

مسعود جعفری جوزانی تلاش کرده بود مفاهیمی سیاسی و اجتماعی را در پس ماجرای رقابت دو خان روستا برای کسب قدرت بیشتر به تصویر بکشد و آن را با پایانی خوش همراه سازد.
شنیده‌های «جوان» حکایت از آن دارد که بعد از موفقیت «ایران برگر» در جشنواره فیلم فجر و اکران عمومی در سینماها، محسن تنابنده، بازیگر نقش اول این فیلم طرحی را برای ساخت «ایران برگر2» به جعفری‌جوزانی ارائه می‌کند اما جعفری‌جوزانی با ساخت قسمت دوم فیلم مخالفت می‌کند. تنابنده هم که با سیروس مقدم در سریال پایتخت به عنوان نویسنده و بازیگر همکاری دارد، طرح را به وی و الهام غفوری پیشنهاد می‌دهد و طرح سینمایی «ایران‌برگر2» در قالب فیلمنامه‌ای 15‌قسمتی به سرپرستی تنابنده نگاشته می‌شود. از این رو «علی البدل» شباهت کالبدی زیادی به ایران‌برگر دارد و حضور بازیگران مشترک در هر دو اثر بر این شباهت‌ها افزوده است.

    

از یک روز باشکوه تا «علی البدل»

کیانوش عیاری در سال 67 فیلمی به نام «یک روز باشکوه» می‌سازد. داستان این فیلم که در دوره حکومت سابق می‌گذرد، درباره جوانی به نام «گل آقا» است که بعد از قهرمانی آسیا در رشته دوچرخه سواری به شهرش بازمی‌گردد و مقامات شهر تلاش می‌کنند با سوء استفاده از محبوبیت گل آقا، فضای شهر را برای حضور یکی از مقامات دربار در این شهر آماده کنند. عیاری در پس داستان کمدی فیلم «یک روز باشکوه» ساختار نظام شاهنشاهی و نگاه استکبار و بهره‌کشی از مردم برای رفاه وابستگان پهلوی را به تصویر می‌کشد. «علی البدل» تا حدی به یک روز باشکوه شباهت دارد. این بار نه مقامات فرمانداری بلکه شورای شهر در پی آن هستند تا روستا را برای آمدن رئیس‌جمهور آماده کنند و می‌خواهند با استقبال باشکوه از رئیس دولت امکان بهره‌برداری از موقعیتی را که قرار است به وجود آید، به دست آورند. بزرگ‌ترین ضعف «علی‌البدل» نیز در اینجا خودنمایی می‌کند و داستان سطحی و ازهم‌گسیخته«علی البدل» مانع از آن می‌شود که یک روز باشکوه شکل بگیرد و حتی نمی‌تواند در حد ایران‌برگر و دعواهای روستایی برای کسب قدرت را به سخره بگیرد، حتی فضاسازی‌های رسانه‌ای که درباره ساخت سریالی سیاسی درباره رئیس‌جمهور در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به راه افتاده با نمایش ضعیف «علی‌البدل» به فراموشی سپرده شد.
تولید «علی البدل» باعث شد سیروس مقدم که به ساخت سریال‌های موفق مشهور است در کارنامه هنری‌اش صاحب یک سریال شکست خورده شود.

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۱۴۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهره بازیگر سریال خانه‌به‌دوش بعد از ۲۰ سال | تصاویر

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرادید، در ادامه تصاویری از تغییر چهره او بعد از ۲۰ سال از ایفای نقش اصلان را خواهید دید.

کد خبر 849651 برچسب‌ها کارگردانان سینمای ایران خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد
  • سریال طنز «بدل» جایگزین «هفت سر اژدها» می‌شود
  • چهره بازیگر سریال خانه‌به‌دوش بعد از ۲۰ سال | تصاویر
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • برگزاری کلاس‌ بازیگری برای دانش‌آموزان تهرانی | نقش‌آفرینی هنرجوها در سریال‌های تلویزیونی
  • چری در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ با رویکرد «اکوسیستم متنوع»